Привіт, Бро: як барбер з Миколаєва підтримує моральний дух наших захисників (ФОТО)


18:4113.01.2024

Інше ТВ розповідає не тільки про військових, які зараз нас захищають, а й про звичайних людей, які не ставали у військо, однак робили і роблять свій посильний вклад в захист від російських окупантів.

Ія Кузьміщева, власниця і барбер миколаївського барбершопу Mr.Bro, – одна з них.

Саме вона з березня 2022 року виїжджала до наших хлопців на позиції, щоб… Можна сказати, «навести красу» нашим захисникам, хоча правильніше буде – підтримати і зміцніти їх моральний дух, надати їм можливість відчути себе красивими. Наскільки це важливе для хлопців, говорить той факт, що у Ії навіть з’явилось псевдо – «Бро».

Як почались виїзди до захисників, навіщо нашим військовим послуги барбера, як у барбершопі Mr.Bro з’явився міні-музей, Ія розповіла кореспонденту Інше ТВ Вікторії Тонковід.

Повномасштабне російське вторгнення Ія зустріла, як і всі інші миколаївці, – вдома. І перших три тижні із зрозумілих причин не виходила на роботу. А потім надійшов перший дзвінок, і він був саме від військових: «Привіт, Бро».  А потім були ще дзвінки, і ще…

– Сідала в машину – військові казали загадками, куди їхати, де повернути, – і я їхала. «На нулі» не була, але область, скажімо так, об’їздила, була на блокпостах, в розташуваннях. Мої друзі готували смаколики, які я брала для хлопців, бо їм же ж хотілось домашнього, смачненького, – розповідає жінка.

Такий режим тривав до вересня 2022 року – наші захисники дзвонили барберу, коли у них набиралась група 10-20 чоловік. Ія завжди працює швидко і вправно, так що за таку «виїздну зміну» всі шевелюри і бороди приводила до ладу. Умови та час не дозволяли створювати щось таке особливе, але ірокези серед побажань були, згадує «Бро».

– Не те, що хлопці були всі зарослі-лохматі, ні. Але більшість відростили бороди, а борода потребує уваги. Хоча їм не стільки була важлива стрижка, скільки оце відчуття довоєнного життя. «Ми так відпочиваємо» – так мені казали хлопці, – розповідає жінка.

 «Бро» завжди попереджала захисників, що працює безоплатно, але, як каже барбер, вони все одно намагались віддячити грошима. А потім, коли у них з’являлась можливість приїхати до Миколаєва, приходили в барбершоп Mr.Bro обов’язково з фронтовими сувенірами. І так тут утворився міні-музей, де є не тільки різноманітні гільзи чи шматки ракет. Наприклад, один з військових залишив осколок боєприпасу, яким був поранений, інший – розпиляну обручку, яку знімали з його пораненої руки… Ія каже, що цивільні клієнти Mr.Bro залюбки роздивляються цю колекцію, а деякі навіть фотографуються.

Фото з архіву Ії Кузьміщевої:

Зараз Ія Кузьміщева вже не виїжджає на позиції до військових, але принцип «Спочатку військові, потім – всі інші» зберігся: захисників у барбершопі Mr.Bro завжди обслуговують поза чергою. Ія каже, що кожного разу попереджає цивільних клієнтів, що може бути так, що їм доведеться чекати, якщо «на вогник» загляне військовий. Не всі до цього ставляться з розумінням, але вона на це не зважає.

«Я їм дуже вдячна – вони захищають наш сон, наш спокій», – каже про військових «Бро». І, власне, не тільки каже, а й «конвертує» свою вдячність у реальні дії, в те, що може зробити тут і зараз, аби наші хлопці цю вдячність по-справжньому відчули.

Читайте також:

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Наталя та Вероніка Рогозіни

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Віталій Варяниця

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Наталія Дворецька

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Римма Малахова

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Світлана Гапішко

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Олексій Хомич

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Оксана Гончаренко

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Гагік Саркісян

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Марія Баранкевич

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Андрій Чернов

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Тетяна Сімонова

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Андрій Ботанін

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Ірина Грачова

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Ігор Богданов

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Марина Блакитна

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Євген Андріяш



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube