Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Римма Малахова


08:3116.07.2023

Миколаївська обласна військова адміністрація продовжує розповіді про людей, які мешкають в різних куточках нашого регіону та своїми вчинками надихають інших.

Чергова історія – про Римму Малахову, власницю їдальні у місті Миколаєві.

Три місяці після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну разом зі своєю командою, у складі якої сім кухарів, Римма Малахова готувала їжу для 3000 військових, тричі на день. Також в їдальні був ще організований хаб з ліками та одягом для жителів міста та області.

“День, коли почалася велика війна – один з найстрашніших днів, який ніколи не вдасться забути!”, – не приховуючи емоцій, жінка розповідає про 24 лютого 2022 року.

Заклад Римми знаходиться в одному з районів міста Миколаєва, який постійно зазнавав сильних ворожих обстрілів. Проте, власниця їдальні разом зі своєю командою не покидали це місце, а продовжували робити добру справу.

“У наш заклад почали приїжджати хлопці з ТрО, які стояли на блокпостах і просили, аби ми їм готували їжу. Ресурсів завжди вистачало, у мене були ще запаси, плюс небайдужі також приносили якісь свої продукти. Іноді я не розуміла, звідки все це береться, тому що хто міг допомогти, то завжди це робив”, – ділиться спогадами Римма.

За її словами, ця інформація про обіди так швидко розповсюдилася, що наступні три місяці тут щодня готували для 3000 людей, три рази на день, тобто 9000 порцій. Почали звертатися військові частини, різні служби, сапери тощо.

“Зараз я навіть не уявляю, як це вдалося зробити семи кухарям. У кожну приготовану страву ми додавали частинку своєї душі. Звичайно, легше було просто відварити якісь сосиски, але ми робили котлети, тому що всі полюбляли саме таку домашню гарячу їжу. А ми хотіли зробити хоч щось, щоб порадувати наших хлопців!”, – зазначає Римма.

Жінка розповідає, що не відчуває себе героєм, адже залишилася в місті, тому що відчувала відповідальність за свою команду і потребу допомагати людям.

“Мені так підказало моє серце, що я маю залишитися й допомагати іншим. Так, мені було страшно, але розуміла, що маю це робити та допомагати нашим бійцям. Вони відчували, що їх підтримують, про них піклуються, що є люди, які їх цінують”, – говорить Римма.

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Наталя та Вероніка Рогозіни

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Віталій Варяниця

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Наталія Дворецька



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube