Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Марія Баранкевич


20:1705.08.2023

Миколаївська обласна військова адміністрація продовжує розповіді про людей, які мешкають в різних куточках нашого регіону та своїми вчинками надихають інших.

Чергова історія – про Марію Баранкевич, фельдшера бригади швидкої допомоги (м. Миколаїв).

21-річна Марія Баранкевич надавала кваліфіковану медичну допомогу за основним місцем роботи. А у власні вихідні чергувала у ЛШМД та допомагала пораненим військовослужбовцям.

 «У той четвер, 24 лютого, якраз почалася моя зміна. Я збиралась на неї і почула голосні вибухи. Швидко одягнулася та поїхала на роботу», – розповідає Марія Баранкевич, як зустріла повномасштабну агресію росії проти України.

В колективі багато хто, ділиться Марія, не міг взяти себе в руки. У перший день був хаос та несприйняття великої війни. Рятувалися дружнім словом та підтримкою колег.

«Більшість колег залишилося у Миколаєві. Працювали за графіком – доба через три. Я не могла сидіти в чотирьох стінах та допомагала, чим могла», – говорить Марія.

За словами фельдшерки, змінився характер викликів швидких. Їх було менше, але більш серйозніші – з’явилися міннобухові травми.

«До великої війни зустрічались на викликах тільки травми, переломи, падіння з висоти. А ось такого щось серйозного не було. З 24 лютого з’явився новий досвід. На жаль, жахливий, але це важливий досвід…», – розповідає фельдшерка.

За півтора року Марія здійснила сотні виїздів, де надавали допомогу як цивільним, так і військовим. Від легких поранень до складних травм.

«Найбільше запам’ятався виїзд, коли ракета влучила у п’ятиповерхівку. Від удару зруйнувалися два поверхи. Під плитами опинилися люди, яких оперативно визволяли та передавали нам. Один рятувальник, який почав підніматися на 4 поверх, провалився донизу і сильно травмувався…» – пригадує Марія.

Усім травмованим тоді надали невідкладну допомогу та доправили до медзакладів. Зараз дівчина продовжує працювати на швидкій та думає йти на бойового медика.

«Дуже сильно хочеться Перемоги, миру, спокою. Щоб всі військові, всі люди були живими, здоровими і поверталися до своїх сімей, до своїх дітей», – каже Марія Баранкевич.

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Наталя та Вероніка Рогозіни

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Віталій Варяниця

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Наталія Дворецька

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Римма Малахова

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Світлана Гапішко

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Олексій Хомич

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Оксана Гончаренко

Миколаївщина. Сильні, незламні, вільні: Гагік Саркісян



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube