Як Держспецтрансслужба на Миколаївщині залізницю ремонтує (ВІДЕО)


18:0002.02.2023

Військовослужбовці колійних підрозділів Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України відбудовують залізничну транспортну інфраструктуру Одеської залізниці на території деокупованої Миколаївщини.

Про це повідомили у Держспецтрансслужбі МОУ, передає Інше ТВ.

У місці ведення бойових дій з ворогом залізничне полотно пошкоджено на 70%. А це близько 150 місць розривів та пошкоджень залізничних рейок. Тож, відповідно, рух потягів та вагонів наразі повністю неможливий. Прямі попадання снарядів та осколків вирвали місцями по 1,5 – 2 метри залізничних колій. І все це потрібно локально демонтувати і вмонтувати вирізані нові рейки. «Для нас, колійників, це звична робота, але це час і затрати», – розповідає колійник з 20-річним стажем, старший інженер будівельно-відновлювальної частини управління Дніпровської бригади Держспецтрансслужби Сергій Феделеш.

– Складнощі тільки в тому, що на даній ділянці велися активні бойові дії з російськими окупантами. Територія густо нашпигована ворожим вибухонебезпечним залізом. Тому крок вліво, крок вправо – це дуже небезпечно. Рухатися можна тільки на верхній будові баластної призми, там, де колії. Убік взагалі не можна відійти, – говорить Сергій Феделеш.

Тому колійникам підрозділів Держспецтрансслужби разом з працівниками Укрзалізниці доводиться працювати вкрай уважно і обережно. Навколо дуже багато нерозірваних вибухонебезпечних предметів. Працюють тільки після і повторно разом із саперами.

– Наші хлопці налаштовані позитивно. Відчувають всю необхідність і важливість своєї роботи. А ще стимулу додають вдячні місцеві мешканці. Вони приходять і дякують нам за роботу. Адже для них відбудова залізниці з відновленням пасажирських і вантажних перевезень – шанс на відновлення електропостачання в населених пунктах, які наразі з моменту повномасштабного вторгнення російських окупантів, повністю перебувають без електрики, – коментує старший інженер Сергій Феделеш.

Як повідомляло Інше ТВ, в січні цього року у Снігурівській громаді ввели в експлуатацію тимчасовий міст через річку Інгулець, споруджений особовим складом 36-го шляхо-відновлювального полку Державної спеціальної служби транспорту.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube