ChatGPT допоміг урятувати собаку від смерті, коли йому поставили помилковий діагноз лікарі-люди


21:0227.03.2023

Ветеринар поставив тварині неправильний діагноз і її стан почав стрімко погіршуватися. Тоді хазяїн собаки вирішив звернутися по допомогу до нейромережі.

Історію порятунку собаки господар описав у соцмережах, пише 24. Почалося все з того, що у пса діагностували кліщову хворобу. Спочатку лікування здавалося позитивним, але через короткий термін розвинулася анемія і стан погіршився. Після здачі аналізів на інші супутні захворювання, лікарі не змогли виявити причину і порадили просто поспостерігати за перебігом хвороби. Така відповідь не влаштовувала господаря і він записався в іншу клініку.

У проміжках між прийомами користувач звернувся по допомогу до ChatGPT і надав усі наявні результати аналізів.

Нейромережа попередила, що не є професійним лікарем і після підтвердження видала список варіантів захворювання. Оскільки собака проходив безліч тестів, господар виключив можливість внутрішньої кровотечі та інші можливі причини. У результаті залишився єдиний варіант – у тварини розвивалася імуноопосередкована гемолітична анемія (IMHA).

На прийомі у нового ветеринара діагноз, виставлений нейромережею, підтвердився. Цього разу було вибрано правильне лікування і ситуація нарешті почала покращуватись.

“Ми розпочали належне лікування, і зараз собака майже повністю одужала”.

Цікаво, що такі точні результати видала версія GPT4, запущена нещодавно, тоді як GPT 3,5 (як і перший ветеринар), виявилася безсилою.

Читайте: GPT-4: підтримувана Microsoft компанія випустила нову версію чат-бота ChatGPT



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube