Чому тактична ядерна зброя у Білорусі більше загрожує самій Білорусі


20:4027.03.2023

Напевно у Кремлі очікували від цивілізованого світу справжньої паніки від заяви про розміщення у Білорусі ядреного озброєння, але це призвело лише до появи ще декількох об’єктів на території Білорусі, які у випадку потреби будуть знищені силами НАТО

Заява про розміщення на території Білорусі тактичної ядерної зброї вже у цьому році поки не викликала жодних додаткових рухів з боку Заходу, більше того, у НАТО повідомили, що це не призведе до змін її стратегії, а у США – зазначили, що взагалі не вірять у те, що РФ готується до застосування ядерної зброї, пише defence-ua.

А Секретар РНБОУ Олексій Данілов взагалі акцентував на тому, що рішення Кремля – це не про загрозу для світу, а просто взяття Білорусі у “ядерні заручники”. Тобто складається враження, що розміщення на території третьої країни ядерного озброєння взагалі розглядається, як ледь не рядове явище.

І цьому є декілька пояснень. По-перше, про те, що у Білорусі буде розміщена ядерна зброя стало відомо ще у лютому 2022 року, коли Мінськ провів “референдум”, який скасував статтю про без’ядерний статус країни. Вже літом два диктатори, плутаючи назви літаків, намагались розповісти про намір адаптувати білоруські машини під ядерну зброю. Мова йшла то про Су-25, то про Су-35, потім з’явилась інформація що говорили про Су-24, хоча найбільш вірогідним кандидатом були Су-30СМ у кількості чотирьох одиниць.

Image 0

Наприкінці серпня було повідомлено, що літаки вже адаптовано під можливість застосування ядерного озброєння. А 1 лютого 2023 року міноборони Білорусі оголосило, що отримало від РФ ракети для “Іскандера” з можливістю ураження цілей у 500 км, що порушує фундаментальні міжнародні домовленості.

Image 1

Тепер же ватажок рашистів, у своїй заяві від 25 березня, повідомив, що сховище для тактичної ядерної зброї у Білорусі буде готове до 1 липня. І скоріше у Кремлі очікували значно бурхливішої реакції на Заході, але заяви цивілізованих країн поки більш схожі на повне ігнорування. Бо жодної новизни в них немає, а головне, це взагалі мало вплине на безпекову ситуацію.

Зокрема, використання літаками ядерного озброєння у вигляді вільнопадаючих бомб – вкрай дискусійне питання, коли мова йде про необхідність прорвати для цього протиповітряну оборону НАТО. А російські ОТРК “Искандер” й так розміщувались у Білорусі та ближчому до центру Європи – Калінінградському анклаві. Й навряд у НАТО розглядають збройні сили Білорусі, як щось окреме від збройних сил РФ. Тим паче на фоні “призупинення” дій СНО-III, розвалу договору про ракети середньої та меншої дальності, повного нехтування міжнародним правом, агресії проти України та терористичних ударів.

І у практичній військовій площині у НАТО це рішення викликало лише появу у “банку цілей” ще декількох об’єктів на території Білорусі, які мають бути знищені у першу чергу, на випадок, якщо у Кремлі все ж таки зважаться на Третю світову.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube