Український контент у Facebook та Instagram не модерують з Москви – Meta


19:3621.12.2022

У Meta розповіли, як модерують пости українських користувачів у Facebook та Instagram
Команди рецензентів працюють по всьому світу, але українські публікації у соцмережах перевіряють українські модератори.

З українським контентом у Facebook та Instagram працюють українські модератори. Про це йдеться у відповіді компанії Meta на запит видання Forbes, пише Кореспондент.

Зазначається, що регіональний офіс, який управляє 28 країнами регіону Центральної та Східної Європи, включаючи Україну, розташований у Варшаві.

Загалом питаннями безпеки у компанії займаються 40 000 осіб. З них 15 000 – рецензенти контенту, команди яких розміщено по всьому світу.

“Всупереч деяким міфам, у нас немає і ніколи не було модераторів, які би працювали з Москви. У нас там також немає і ніколи не було офісу”, – запевнили у Meta.

Прес-служба материнської компанії Facebook та Instagram уточнила, що для перевірки змісту постів і скарг користувачів компанія використовує поєднання людської праці і технологій штучного інтелекту. У цих командах працюють носії української мови, які розуміють локальний контекст.

У Meta також стверджують, що кількість скарг не впливає на рішення про видалення контенту. Якщо повідомлення не порушує правил і стандартів соцмережі, навіть велика кількість скарг не призведе до бану.

“Ми працюємо з більш як 90 партнерами з перевірки фактів більш ніж 60 мовами, аби переглядати та оцінювати точність того, що є вмістом”, – заявили у компанії.

Читайте: Підспівував Соловйову. СБУ затримала брехунця на Буковині – клепав фейки для «россия 1» (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube