Лондонський хлопчик, який помер у 15 років, стане першим святим тисячоліття – Ватикан підтвердив друге посмертне диво


10:0624.05.2024

Народжений у Лондоні підліток, який помер від лейкемії у віці 15 років, стане першим святим тисячоліття католицької церкви.

Про це пише The Guardian.

Карло Акутіс був комп’ютерним вундеркіндом, який допомагав поширювати римо-католицьке вчення в Інтернеті до того, як помер у 2006 році. У четвер Папа Римський Франциск постановив, що з Акутісом було пов’язано два відомих посмертних дива, що дає право канонізувати підлітка.

Акутіс народився в Лондоні в 1991 році, згодом разом зі своїми італійськими батьками Андреа Акутіс і Антонією Сальцано, переїхав до Мілана.

Останньою датою народження з-поміж канонізованих Папою Франциском 912 осіб був 1926 рік.

Матір підлітка розповіла газеті Corriere della Sera, що з трьох років її син просив відвідувати церкви, повз які вони проходили в Мілані, і жертвував свої кишенькові гроші бідним людям у місті.

Хлопець також підтримував однокласників, батьки яких переживали розлучення, захищав однолітків-інвалідів, коли над ними знущалися, і віддавав їжу та спальні мішки безхатькам у Мілані.

Ще у початковій школі Акутіс навчився кодувати і використовував свої навички для створення веб-сайтів для католицьких організацій, а також веб-сайтів, які документували чудеса по всьому світу.

У католицизмі люди можуть молитися померлим людям, які, на їхню думку, перебувають на небесах, щоб попросити їх поговорити з Богом від їхнього імені, наприклад, щоб людина одужала від хвороби чи травми.

Якщо після цього людина, про яку йдеться, несподівано одужає, Ватикан може класифікувати це як диво. Якщо два дива приписуються померлій людині та схвалені Папою, тоді вона має право отримати статус святої.

Першим дивом, яке приписують Акутісу, стало зцілення семирічного хлопчика з Бразилії, який одужав від рідкісного розладу підшлункової залози після контакту з однією з футболок Акутіса. Священик також молився Акутісу за дитину.

Другим випадком є дивовижне одужання жінки з Коста-Ріки після аварії на велосипеді у Флоренції у 2022 році.

Повідомляється, що 21-річній Валерії Вальверде зробили термінову краніотомію, щоб зменшити тиск на мозок, і її родині повідомили, що вона перебуває в критичному стані.

Через шість днів її мати пішла молитися за одужання доньки до могили Акутіса в умбрійському місті Ассізі.

Церква повідомила, що в той же день Вальверде почала дихати без апарату штучної вентиляції легенів, рухатись та говорити.

Її виписали з реанімації через 10 днів, і, згідно з повідомленнями, сканування показало, що забій її мозку зник.

Нагадаємо також: Ватикан більше не вірить у стигми, мироточення і явлення – надприроднє доведеться спочатку довести



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube