У Миколаївській обласній дитячій клінічній лікарні благодійники встановили сонячну станцію (ФОТО)


20:4101.05.2024

Українська благодійна організація «Energy Act for Ukraine Foundation» обладнала гібридними сонячними станціями із системами зберігання енергії Миколаївську обласну дитячу клінічну лікарню в межах кампанії «50 сонячних лікарень».

Про це повідомили в «Energy Act for Ukraine Foundation», передає Інше ТВ.

Фонд активно співпрацює з Міністерством охорони здоров’я України (МОЗ) в межах Меморандуму про співпрацю. Це четверта лікарня, в якій фонд встановив сонячну станцію, проте перший об’єкт фонду – в Миколаївській області.

У 2024 році благодійний фонд розширює свою діяльність в інших регіонах і реалізовуватиме кампанії «100 сонячних шкіл» і «50 сонячних лікарень» у Миколаївській, Харківській, Хмельницькій, Кіровоградській та Рівненській областях.

Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня — провідний заклад для лікування дітей у регіоні, а також головний медичний заклад Херсонської області. Сонячна станція складається з 128 фотоелектричних модулів потужністю 58,24 кВт, які надала міжнародна компанія-дистрибʼютор обладнання для сонячних станцій Menlo Electric, а також із системи зберігання енергії ємністю 98,24 кВт/год. Технічним партнером по даному проєкту виступила компанія RODINA. Станція встановлена з метою забезпечення безперебійного енергопостачання лікарні головного корпусу та підвищення готовності до надзвичайних ситуацій. Станція забезпечить потреби в електропостачанні критично важливих відділів головного корпусу: операційного блоку, хірургічного відділення, відділення інтенсивної терапії, відділення для новонароджених та недоношених дітей, а також пологового будинку.

Очікувана економія лікарні на витратах на електроенергію становитиме близько 5672 євро щорічно, а скорочення викидів CO2 сягне 1625 тонн за 25 років роботи системи.

“Сонячна станція працює з березня, і вже спроможна перекривати до 6 годин відключень світла. Це вплине на безперебійне постачання електроенергії, а отже і безперебійну роботу обладнання, яке критично важливе для порятунку життів”, – зазначив керівник Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні Олександр Пліткін.

Як повідомляло Інше ТВ, Вознесенська багатопрофільна лікарня вже оснащена сонячними панелями, які допоможуть в забезпеченні безперебійного електроживлення під час можливих блекаутів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube