У Києві прокуратура через суд вимагає знести голубник (ФОТО)


15:3029.04.2024

Прокуратура Києва через суд вимагає знести “нерухомість”, а саме – голубник площею 20 кв.м, зведений як привід заволодіти комунальною землею вартістю понад 20 млн гривень, пише ЛБ.

“Святошинською окружною прокуратурою міста Києва до Господарського суду міста Києва подано позов в інтересах держави в особі Київської міської ради про знесення об’єкту самочинного будівництва, припинення володіння нерухомим майном та скасування державної реєстрації земельної ділянки”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що приватне товариство незаконно зареєструвало за собою право власності на голубник, намагаючись таким чином отримати у позаконкурентний спосіб комунальну земельну ділянку площею 5000 кв.м., на якій він знаходиться.

Ділянку вартістю понад 20 млн гривень товариство планувало використовувати для будівництва багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.У Києві прокуратура через суд вимагає знести голубник (ФОТО) 1

“Використовуючи факт реєстрації права власності на голубник, товариство ініціювало формування та реєстрацію земельної ділянки у Державному земельному кадастрі. Це є одним із етапів отримання землі”, – зазначили в прокуратурі.

Читайте: На Миколаївщині після втручання прокуратури навчальному закладу повернуто 35,6 га землі вартістю майже 1 млн грн



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube