На Миколаївщині після втручання прокуратури навчальному закладу повернуто 35,6 га землі вартістю майже 1 млн грн


16:4618.04.2024

Після того, як Баштанською окружною прокуратурою до Господарського суду Миколаївської області заявлено позов про визнання недійсним договору про здійснення спільної діяльності, відповідач добровільно повернув навчальному закладу із незаконного користування земельну ділянку площею 35,6 га вартістю майже 1 млн грн, яка надана ліцею для навчально-дослідних цілей.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Так, ювенальним прокурором було встановлено, що у січні 2023 року директором ліцею укладено договір про спільний обробіток земельної ділянки з місцевим приватним підприємством. Вивченням умов даного договору з’ясовано, що він укладений сторонами з метою приховання іншого правочину – договору оренди землі. Проте, як постійний користувач землі, ліцей не наділений повноваженнями щодо передачі її в оренду.

Крім того, унаслідок незаконних дій відповідачів фактично змінено цільове призначення землі, яка стала використовуватися у комерційних цілях для товарного сільгоспвиробництва.

Разом з тим, незважаючи на тривалість порушень земельного законодавства, орган місцевого самоврядування, на якого законодавством покладено контроль у зазначеній сфері, самостійно до суду з вимогою визнати недійсним договір та повернути земельну ділянку не звернувся. Відтак у грудні 2023 року прокуратурою було скеровано до суду відповідний позов.

Лише після цього відповідачі у справі добровільно виконали позовні вимоги прокурора, припинили дію договору та повернуто землю її належному користувачу для забезпечення подальшого проведення на ній учнями ліцею навчально-дослідної діяльності.

Відтак, ураховуючи фактичне виконання відповідачами вимог прокурора, рішенням Господарського суду Миколаївської області провадження у справі закрито.

Як повідомляло Інше ТВ, Незаконно приватизували 14 га: на Миколаївщині повідомили про підозру посадовій особі ГУ Держгеокадастру в області та двом інженерам-землеврядникам (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube