В ЄС вводять ще одну заборону на пластик. Про що йдеться тепер


09:3625.04.2024

Європейський парламент схвалив закон, який забороняє певну одноразову пластикову упаковку, як-от міні-пляшки для шампуню в готелях і тонкі пластикові пакети для продуктів, щоб стримати зростаюче накопичення пакувальних відходів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

З 2030 року в ЄС буде заборонено одноразову пластикову упаковку для фруктів і овочів, для приправ у ресторанах швидкого харчування, тонкі пластикові пакети для продуктів і міні-пляшки для косметики в готелях.

Країни ЄС також будуть зобов’язані забезпечити збір щонайменше 90% одноразових пластикових пляшок і банок щороку, починаючи з 2029 року, через системи повернення внесків, щоб забезпечити переробку більшої кількості відходів.

Нагадаємо, з січня 2023 року в Україні минув термін, протягом якого в супермаркетах могли використовувати для пакування ряду товарів надтонкі пластикові пакети. Тепер дозволяється використовувати тільки біорозкладні варіанти.

Нагадаємо також, Міс Всесвіт Україна привезла на конкурс екокраси сукню з сміття, але одразу і не скажеш – виглядає дорого (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube