“Мы это заслужили за 30 лет быдлячества, слава богу, Украины не будет”, – чиновниця “Миколаївобленерго” сяде за виправдання війни


09:1725.04.2024

Заводський районний суд міста Миколаєва визнав громадянку винною у виправдуванні збройної агресії РФ і публічних закликах до незаконної зміни території України.

Як повідомляє «Судовий репортер», на момент скоєння злочину обвинувачена була заступником начальника служби з розподілу електричної енергії Акціонерного товариства «Миколаївобленерго».

Вранці 10 квітня 2023 у службовому кабінеті у спілкуванні з колегами по роботі, в тому числі з підлеглими, жінка висловила думку про правомірність та необхідність дій збройних сил РФ.

«А в Одессе? А в Одессе на Таирова, летела себе ракета мирно на этот аэродром Школьный пусть летит, вы сбиваете над городом ПВО, у вас гибнут люди и вы говорите что это россияне? (…) Ну как зачем, ну ты меня убиваешь, страна находиться в состоянии войны, они (Російська федерація — ред.) должны победить эту нечисть, чтобы победить, надо сначала разрушить, и это они ещё хорошо, ещё пару ударов и…  Ничего страшного, мы это заслужили, я заслужила, ты заслужила за вот эти 30 лет быдлячества, за вот эти 30 лет. За молчание», — говорила вона

На запитання невстановленої особи: «Ещё хорошо что мы без воды сидим?» обвинувачена відповіла: «Плохо, но ми это заслужили, это необходимо (…) Поэтому мы отгребаем то, что должны отгребать по полной программе».

Того ж дня обвинувачена продовжила висловлювати схожі міркування: «Украина не выиграет (війну), и Украины, слава Богу, не будет, потому что рушить храмы, отбивать Лавру (…) Поэтому я ж говорю я хочу жить с россией в мире, и такой страны как Украина вообще её не должно быть, её никогда не было, никогда её не было, в жизни никогда не было такого государства, нет уже и не надо, потому что этих людей надо через колено поставить в стойло и сказать что им делать, вот тогда будет толк».

У кримінальному провадження провели лінгвістичну експертизу вищезгаданих висловлювань. Після цього у серпні 2023-го жінці повідомили про підозру. Серед іншого було відомо, що вона  підтримує звʼязок із родичами з РФ, а її племінник бере участь у загарбницькій війні проти України на стороні Росії. 

Спочатку суд застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 241 тис. грн застави. Але менш, аніж через місяць, апеляційний суд ухвалив, що вона має перебувати у СІЗО без визначення застави.

У квітні цього року жінка уклала з прокурором угоду про визнання винуватості.

У вироку написано, що обвинувачена позитивно характеризується за місцем проживання і роботи, має ряд тяжких хронічних захворювань серцево-судинної системи та хребта, у звʼязку з чим потребує хірургічного втручання. Обставинами, що помʼякшують покарання та істотно знижують тяжкість скоєного вважається щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, наявність на утриманні обвинуваченої хворої матері, потреба лікування як самої обвинуваченої, так і її чоловіка, який є інвалідом ІІІ групи.

Також було взято до уваги добровільне перерахування раніше визначеної застави в розмірі 241 тис.грн на підтримку Збройних Сил України.

Жінку засудили до 2 років тюремного покарання. У цей строк їх буде зараховано 8 місяців, відбуті на попредньому увʼязненні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube