ЦПД вже заблоковано 200 ворожих Youtube-каналів та 24 ТikTok-канали


13:2120.04.2024

Центр протидії дезінформації РНБО України у співпраці зі Службою безпеки України виявив 365 ворожих Telegram-каналів, 65 ворожих акаунтів у мережі Х та мережу з 83 ворожих ТikTok-каналів.

Також у співпраці з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України було зафіксовано інформаційні загрози під назвою «Ухилянт» та «Майдан-3», і нині триває активна робота щодо протидії цим ворожим кампаніям.

Про це на пресконференції 19 квітня повідомив керівник Центру протидії дезінформації РНБО України Андрій Коваленко, передає Інше ТВ.

А. Коваленко зазначив, що вже заблоковано 200 ворожих Youtube-каналів та 24 ТikTok-канали. «Центр першим в Україні розпочав співпрацю з адміністрацією соцмережі ТіkTok задля протидії поширенню російської пропаганди в мережі», – додав керівник Центру.

Головним завданням Центру є протидія дезінформації та аналіз інформпростору, зокрема іноземного, сказав А. Коваленко, і повідомив, що Центр щоденно здійснює моніторинг 812 спікерів, 296 організацій, 156 іноземних інтернет-ресурсів, 150 ТikTok-каналів, 101 Youtube-каналу, 200 акаунтів у мережі Х, 449 Telegram-каналів.

Крім того, сказав він, було виявлено мережу з 24 вебсайтів із загальною назвою «Pravda», які росія створила для поширення своєї пропаганди на країни Європи, та у співпраці з OSINT-агенцією Molfar було досліджено кампанію з дискредитації родини Президента України африканськими медіа.

Як повідомляло Інше ТВ, Ексміністр фінансів США шукає інвесторів, щоб купити TikTok



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube