Таксисти Австралії відсудили в Uber $178 млн. компенсації


10:4419.03.2024

Uber погодився виплатити 271,8 млн австралійських доларів ($178 млн) компенсації тисячам таксистів в Австралії, які стверджували, що втратили дохід, коли компанія вийшла на місцевий ринок.

Про це повідомляє Bloomberg.

Uber Technologies Inc. задовольнила колективний позов, поданий понад 8 000 власників і водіїв таксі та автомобілів напрокат, повідомила в понеділок юридична фірма Maurice Blackburn Lawyers, яка подала позов у 2019 році. Юридична фірма назвала цю виплату п’ятим за величиною колективним позовом в історії австралійського права.

“Uber був притягнутий до відповідальності за свої дії”, – заявив директор Maurice Blackburn Lawyers Майкл Донеллі.

У заяві Uber зазначається, що з 2018 року компанія зробила “значний внесок” у програми компенсації таксі в австралійських штатах. “Завдяки сьогоднішньому запропонованому врегулюванню ми залишаємо ці проблеми в минулому”, – йдеться в заяві. Компанія заявила, що не може коментувати деталі угоди.

Читати далі: Uber уклав угоду з лондонськими водіями, щоб розмістити чорні таксі в додатку

Uber бореться з водіями таксі по всьому світу. У грудні вона виграла позов, поданий проти неї 2 500 французькими таксистами, коли паризький суд постановив, що компанія не вчинила жодного акту недобросовісної конкуренції.

Нагадаємо, ДПС Миколаївщини: підприємці-таксисти теж повинні застосовувати РРО та/або ПРРО



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube