Чия земля під колись Каховським водосховищем? Кабмін прийняв рішення


11:0319.03.2024

Уряд дозволив використовувати землі Каховського водосховища лише для його відновлення та будівництва гідротехнічних споруд.

Про це йдеться на урядовому порталі

Кабінет міністрів вирішив, кому належатиме земля, на якій раніше було висхле Каховське водосховище. Цільове призначення землі Каховського водосховища змінювати не будуть.

Кабмін заборонив формування, передавання у власність або користування та зміну цільового призначення земельних ділянок на землях, які займало Каховське водосховище, крім передачі у користування, зміни цільового призначення земельних ділянок з метою подальшого відновлення Каховського водосховища та будівництва гідротехнічних споруд. Рішення буде чинним на період дії воєнного стану та протягом п’яти років після його припинення чи скасування.

Держгеокадастр за пів року від дня набрання чинності цією постановою повинен забезпечити створення та відображення на картографічній основі Державного земельного кадастру у вигляді інформаційного шару відомостей про землі, які займало Каховське водосховище.

Місцева влада та державні кадастрові реєстратори мають враховувати ці дані під час ухвалення рішень щодо передавання земельних ділянок у власність або у користування.

Нагадаємо, У Каховське водосховище повертається вода – відроджується Великий Луг (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube