Із 1 квітня в Україні скоротять 19,3 тис. посад у системі держорганів – вони існували лише для перерозподілу грошей


10:2519.03.2024

В Україні збираються скоротити державні органи влади на 19,3 тис. посад, повідомив 15 березня заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев під час зустрічі з фахівчинею посольства США з економічних питань Сарою Лонгбрейк.

Про це повідомляє Мінфін.

Мова йшла про те, що мінфін ініціював зміни підходів до умов оплати держслужбовців через проблематику нерівних умов у цій системі.

«Проаналізувавши стан оплати праці в державних органах, ми побачили, що у деяких органів стимулюючі надбавки були необмежених розмірів або окремим працівникам необґрунтовано встановлено занадто великі надбавки. Наприклад, в одному із структурних підрозділів ОДА у працівника відділу бухгалтерського обліку оклад становив 11 тисяч гривень, а надбавка ‒ 620 %, заробітна плата цього працівника зростала автоматично у 6 разів. Тому Уряд у 2024 році реалізував реформу оплати праці, запровадивши нову грейдову систему посадових окладів в органах державної влади», ‒ прокоментував заступник Міністра фінансів.

Також Роман Єрмоличев наголосив, що Уряд прийняв рішення з 1 квітня скоротити вакантні штатні посади в системі державних органів на 19,3 тис. посад:

«Вакантні посади за системою оплати праці, що діяла в 2023 році і раніше, мали важливу роль для міністерств. Адже, коли в міністерствах була значна кількість вакансій, а фонд оплати праці рахувався за граничною чисельністю, це створювало передумови його економії та призводило до виплат більшої заробітної плати. Тому Уряд виправив таку ситуацію».

Щодо фінансування соціальних видатків Роман Єрмоличев наголосив, що основною метою у цьому напрямі є підтримка насамперед бідних людей і тих, які постраждали від війни, а отже, Мінфін продовжує роботу із вдосконалення підходів щодо фінансування соціальних виплат.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube