Близько двох третин українських біженців хочуть повернутися додому – опитування ООН


17:0520.02.2024

Більшість українських біженців та вимушених переселенців хочуть повернутися на свою батьківщину, згідно з опитуванням Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН), пише УНН з посиланням на dpa-AFX.

Як повідомляється, з 9900 осіб, опитаних у січні та лютому, 65% біженців та 72% переміщених осіб виявили бажання повернутися, повідомив журналістам у вівторок регіональний директор УВКБ ООН у Європі Філіп Леклер. Проте, як вказано, що довше триває війна, то менша частка охочих повернутися.

За оцінками УВКБ ООН, близько 6,5 мільйона людей залишили Україну і поїхали за кордон з моменту початку повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022 року. 3,7 мільйона людей були змушені залишити свої домівки внаслідок бойових дій та руйнувань та знайшли притулок у своїй країні.

Окрім ситуації з безпекою, біженці та переміщені особи також називали відсутність перспектив працевлаштування та руйнування будинків та квартир причинами, через які вони не повертаються. Близько 55% тих, хто повернувся, повідомили, що знайшли менше можливостей працевлаштування, ніж очікувалося. Тому УВКБ ООН вважає відновлення пріоритетом. Наразі гуманітарна організація, за її даними, відремонтувала близько 27,5 тисячі будинків.

Читайте: Скільки українок хочуть повернутися із Польщі та як вони живуть: дослідження



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube