Людяність в повітрі. CNN розповіло про порятунок яєць фламінго, які мало не замерзли в літаку (ФОТО)


12:1909.02.2024

Зоопарк Сіетла поділився історією про шість яєць фламінго, рятувальну операцію в повітрі та зворушливе возз’єднання, повідомляє CNN.

Все почалося під час польоту в серпні 2023 року.

Шість яєць фламінго із зоопарку Атланти були обрані для перевезення до зоопарку Вудленд-Парк у Сіетлі, де були старші фламінго, які вже досягли віку розмноження.

План був простий: доглядач зоопарку Вудленд Парк мав перевезти шість яєць з Атланти до Сіетла приблизно шестигодинним перельотом, використовуючи портативний інкубатор, щоб зберегти яйця в теплі.

Але під час польоту інкубатор перестав працювати.

Доглядач зоопарку швидко звернувся за допомогою, і коли бортпровідниця Аляскинських авіаліній Ембер Мей підійшла до нього, пасажир звернувся з незвичним проханням.

“(Пасажир) натиснув кнопку виклику і запитав, чи не допоможу я зігріти кілька яєць”, – розповіла Мей в заяві, опублікованій авіакомпанією. Вона не гаяла часу: Мей пішла на бортовий камбуз літака, знайшла гумові рукавички і почала наповнювати їх теплою водою, повідомляє авіакомпанія.

Мей принесла рукавички співробітникам зоопарку, і вони обмотали їх навколо яєць, утворивши тепле гніздечко. Але це було ще не все: гості літака, які сиділи поруч, почали пропонувати свої пальта і шарфи для додаткової ізоляції, повідомили в зоопарку.

За словами Мей, вона продовжувала наглядати за яйцями протягом усього польоту і замінила рукавички на нові, коли вода в них охолола, повідомляє авіакомпанія.

“Яйця фламінго не вижили б у непрацюючому портативному інкубаторі протягом п’яти годин”, – сказала в прес-релізі Джоанна Клас, менеджер з догляду за тваринами зоопарку Woodland Park. “Ми дуже вдячні за креативне мислення, яке забезпечило безпечне транспортування наших дорогоцінних яєць”.

Співробітники зоопарку кажуть, що дії Мей – і допомога інших пасажирів – допомогли врятувати життя шести фламінго, які зрештою вилупилися здоровими пташенятами наступного місяця.

Через кілька місяців після того, як розумне мислення Мей допомогло врятувати яйця, стюардесі зателефонували із зоопарку із запрошенням: вони попросили її приїхати, щоб познайомитися з врятованими нею фламінго і дати ім’я одному з них, повідомили в зоопарку.

Вона назвала самця фламінго “Санні”, на честь своєї онуки, яка щойно народилася. Серед інших п’яти фламінго – один самець, Бернардо, і чотири самки: Магдалена, Амайя, Розалес і Гонзо.

Мей та її онука познайомилися з пташенятами фламінго в зоопарку Woodland Park минулого року.

Людяність в повітрі. CNN розповіло про порятунок яєць фламінго, які мало не замерзли в літаку (ФОТО) 1
Людяність в повітрі. CNN розповіло про порятунок яєць фламінго, які мало не замерзли в літаку (ФОТО) 3

Мей та її онука зустріли пташенят фламінго в зоопарку Вудленд-Парк минулого року. Джеремі Двайер-Ліндгрен/Зоопарк Вудленд-Парк

Мей та її онука були запрошені до зоопарку, щоб познайомитися з Санні в листопаді, повідомив представник зоопарку в інтерв’ю CNN. (Працівники зоопарку поділилися цією історією в цьому місяці, оскільки вони чекали, поки всі птахи отримають імена, додав представник зоопарку).

І так, фотографії цієї зустрічі були просто чарівними.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube