«Ермітаж» в Амстердамі змінює назву на H’ART Museum


13:4630.06.2023

Через три роки після розриву зв’язків з російським «Ермітажем» у Санкт-Петербурзі і в зв’язку із вторгненням Росії в Україну «Ермітаж» в Амстердамі змінює свою назву на H’ART Museum.

Про це повідомляє Аrtforum з посиланням на New York Times, передає Інше ТВ.

Ребрендована установа співпрацюватиме з трьома великими міжнародними музеями – Смітсонівським музеєм американського мистецтва у Вашингтоні, паризьким Центром Помпіду та Британським музеєм у Лондоні – для представлення виставок. За окремими контрактами з відповідними установами нова структура запозичуватиме виставки, модифікуючи деякі з них, а також організовуватиме оригінальні виставки з роботами, позиченими установами, що співпрацюватимуть.

“Ми будемо музеєм для музеїв, – каже директорка H’ART Museum Аннабель Бірні. – Три партнери дадуть набагато більше, ніж один”.

Музей H’ART розпочне роботу під новою назвою 1 вересня. Установа уклала контракт з музеєм Помпіду на п’ять виставок протягом п’яти років у H’ART. Інавгураційною виставкою, що стане результатом цієї угоди, буде виставка робіт Кандинського у 2024 році, які належать французькому музею, який сам планується закрити у 2025 році щонайменше на п’ять років на капітальну реконструкцію. У співпраці зі Смітсонівським та Британським музеями H’ART проведе по три виставки протягом шести років. Очікується, що повний розклад буде оприлюднено восени.

Як повідомляло Інше ТВ, Внаслідок підриву Каховської ГЕС знищено будинок-музей Поліни Райко (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube