“Ленинградское” від “Рудь”: ізраїльські партнери підтвердили, що отримували морозиво після початку повномасштабної війни


12:3825.05.2023

Українська компанія “Рудь” стала об’єктом критики за поставку до Ізраїлю ескімо під брендом “Ленинградское”. У компанії пояснили, що з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну відмовилися виробляти продукт, а в ізраїльських магазинах продаються залишки знятого з виробництва товару. УНН зв’язався з ізраїльським дистриб’ютором продукції і спробував розібратися — чи все так, як заявляють у компанії.

Почнемо з того, що компанія “Рудь” жодного слова не сказала про те, чи проводилося відвантаження товару після початку повномасштабного вторгнення. УНН у DILER BMDINTERNATIONAL LTD, що є дистриб’ютором продукції “Житомирського маслозаводу” (ТМ “Рудь”) на території Ізраїлю, підтвердили отримання морозива “Ленинградское” від “Рудь” вже після 24 лютого 2022 року.

Ба більше, в мережі вдалося знайти фото де чітко видно термін придатності продукту. Так на одному з фото чітко видно, що морозиво вироблено 24.11.22 і його термін придатності закінчується 24.11.24 року. Відомо, що термін придатності ескімо 2 роки (це підтвердила й ізраїльська сторона).

Виникають логічні запитання: коли було вироблено продукт? І коли його було поставлено в Ізраїль? І чи можна говорити про те, що це залишки?

В ізраїльській компанії переконують, що товар, який зараз лежить на полицях ізраїльських магазинів “був виготовлений давно. А те, що зараз надходить у країну — його залишки”.

“Цей бренд (морозиво “Ленинградское” — ред.) був розроблений близько 10 років тому. Завод „Рудь“ нас поінформував, що у зв’язку з тим, що в Україні все перейменовують — вулиці, компанії, тощо, то вони не можуть випускати цей бренд далі. Через те, що термін придатності на морозиво 2 роки — ми забирали в них якісь залишки. Ми завжди заздалегідь просимо, щоб для нас виробили продукцію, а потім забираємо її поступово. В Україні зберігаються ще близько 40 контейнерів, мінімум. Вони просили нас це забрати, а якусь частину утилізували, тому що почалися проблеми через те, що це російською мовою, через назву “Ленинградское”. Наскільки я розумію, цей завод зі свого боку виконав усе, і припинив випускати морозиво під таким логотипом”, — пояснили журналісту УНН у DILER BMD INTERNATIONAL LTD.

У компанії додали, що “постійно отримували”Ленинградское” від маслозаводу”. Крім того, Ізраїль не збирається припиняти співпрацю з “Рудь”.

Читайте: Відомий виробник морозива втрапив у скандал (ВIДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube