“Уражений” Patriot обстежили інспектори США – його не треба знімати з позицій, – CNN


18:2917.05.2023

Американська сторона у вівторок скерувала інспекторів для перевірки зенітно-ракетного комплексу Patriot, який міг зазнати ушкоджень після ракетного обстрілу Росії.

Про це з посиланням на трьох американських посадовців у середу повідомив телеканал CNN.

США направили інспекторів для перевірки системи у вівторок, після того, як українці повідомили, що система, схоже, була пошкоджена, сказав один з чиновників.

За словами чиновників, сама система функціонує, і радарний компонент ” Patriot”, один з найважливіших її елементів, не був пошкоджений. Американські офіційні особи не вважають, що ” Patriot” потрібно буде знімати з поля бою для ремонту.

Повна батарея Patriot складається з шести основних компонентів: генератори, радар, станція управління, антени, пускова установка і ракети-перехоплювачі. Ці компоненти працюють разом, щоб вистрілити ракетою Patriot і успішно навести її на ціль.

Не ясно, яка саме частина ” Patriot” була пошкоджена, і чи була вона пошкоджена власне ракетним ударом, чи падаючими уламками. Українці заявили, що успішно перехопили всі шість російських ракет “Кинжал” у вівторок вранці.

CNN також цитує Юрія Ігната, речника командування Повітряних сил Збройних сил України, який заявив українському телебаченню, що американська система протиповітряної оборони “Patriot” не може бути знищена ракетою “Кинжал”.

“За долю “Patriot” не варто хвилюватися. З технічної точки зору, “Patriot” – це … система”, – сказав він, зазначивши, що вона складається з компонентів, які можуть бути розташовані на відстані один від одного.

Нагадаємо, вчора саме CNN повідомляло, що під час нічної ракетної атаки на Київ пошкоджений 1 Patriot.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube