Є проблема. РФ умисно виснажує ППО України


20:1617.05.2023

Від постачання озброєння Заходом залежить, чи вдасться Росії виснажити українську протиповітряну оборону.

Про це з посиланням на представника американського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) Ієна Вільямса повідомили журналісти CNN.

За даними CSIS, Patriot можуть успішно уражати авіацію великої та середньої висоти, а також крилаті та деякі балістичні ракети. Однак більше боєприпасів Україна отримала для таких засобів ППО, як IRIS-T та Hawk.

“Українські лідери заявили, що система IRIS-T досягла успіху в 90% бойових дій”, — підкреслив Вільямс, додавши, що NASAMS за даними Міноборони США мала абсолютний успіх в бою.

Також у центрі нагадали про зброю радянських часів, зокрема ЗРК “Бук-М1” та “С-300”. За інформацією CSIS, ці системи здатні збивати близько 80% російських крилатих ракет, однак снаряди для них швидко закінчуються у українських сил.

“Оскільки залишилася обмежена кількість ракет, українцям потрібно буде утримувати їх для найпріоритетніших цілей — російських літаків або ракет, спрямованих на найбільш чутливі цілі”, — вважає аналітик.

У CSIS розповіли, що тактика РФ може бути спрямована на виснаження оборонного потенціалу України.

“Якщо Росії вдасться виснажити протиповітряну оборону України та отримати перевагу в повітрі, війна стане значно складнішою для України”, — заявив Вільямс.

На думку експерта, підтримка Заходу матиме вирішальне значення в наступні тижні та місяці, адже Росія має запаси низькотехнологічних гравітаційних авіабомб.

“Наскільки це можливо, поповнення ракет-перехоплювачів і відповідного обладнання протиповітряної оборони має залишатися високим пріоритетом для пакетів військової допомоги Заходу в осяжному майбутньому”, — підкреслив Вільямс.

Нагадаємо, в РФ повідомили про знищення однієї системи Patriot під час нічної атаки на Київ 16 травня. За повідомленням CNN, батарея не знищена, але пошкоджена, скоріше за все, уламками збитої ракети.

В США не змогли підтвердити пошкодження Patriot від ракети РФ. Але якщо що – готові допомогти з ремонтом

“Знищити Patriot якимось там “Кинджалом” – це неможливо”, – Ігнат



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube