У центрі Києва з’явився мурал з зображенням тероборонівця Олександра Мацієвського, розстріляного рашистами за слова «Слава Україні» (ФОТО)


12:5229.04.2023

Мурал створили на одній з адміністративних будівель Верховної Ради України.

На стінописі зображений Герой України Олександр Мацієвський, який був розстріляний росіянами після вимовлених слів: «Слава Україні».

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Верховної Ради України, передає Інше ТВ.

Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний зазначив, що мурал — це вшанування пам’яті всіх героїв, які щодня захищають Україну та віддають за незалежність і територіальну цілісність найцінніше, — своє життя. «Ми завжди маємо пам’ятати про подвиг кожного нашого героя, кожної героїні, які ціною всього наближають Перемогу України над жорстоким російським агресором. І ця пам’ять має увіковічитися з покоління у покоління», — наголосив керівник апарату ВР України.

Автор муралу — французький художник Крістіан Ґуемі, відомий під псевдонімом С215. Під час офіційного візиту до Французької Республіки у січні 2023 року делегація Верховної Ради України відвідала фотовиставку робіт Крістіана Ґуемі, презентовану у будівлі Національної Асамблеї Французької Республіки. Там і виникла спільна ідея щодо створення муралу у Києві.

Це не перша робота Крістіана Ґуемі в Україні. До цього він вже створив вуличні роботи у Львові, Житомирі, Києві та звільнених Бучі, Гостомелі й Ірпені Київської області.

Як повідомляло Інше ТВ, 6 березня з’явилось відео, як рашисти розстріляли полоненого за слова “Слава Україні”. Але коли воно було зроблено, інформації немає.

В Регіональному управлінні Сил ТрО “Північ” ЗСУ назвали героя – це боєць 163 батальйону 119 окремої бригади ТрО Чернігівської області Олександр Мацієвський.

Трохи згодом CБУ остаточно підтвердила особу Героя, розстріляного після слів «Слава Україні!», а Президент України Володимир Зеленський присвоїв Олександру Мацієвському звання Героя України – “за його хоробрість і за його «Слава Україні!» (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube