Зеленський присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському – “за його хоробрість і за його «Слава Україні!» (ВІДЕО)


20:3112.03.2023

У вечірньому зверненні Володимир Зеленський розповів про дипломатичні підсумки тижня, про візити і розмови з очільниками держав і ЄС, про те, як виконується программа з обміну ламп на енергозберігаючі. Так, українці вже обміняли 12 млн. старих ламп на ЛЕД-лампи.

Президент подякував рятувальникам, які несуть службу на Донеччині, а також воїнам “Хортиці” і “Таврії”, нацгвардійцям, морпіхам, 79-ці, всім-всім-всім.

Зеленський повідомив, що є цього тижня рух до нашої духовної незалежності и пообіцяв, що цей рух продовжиться, щоб у держави-терориста не залишилося жодної можливості маніпулювати духовністю нашого народу, руйнувати наші святині, наші лаври, або красти з них цінності.

Зеленський також розповів про 160-річницю Вернадського.

– Ми зараз живемо у той час, коли всі історичні складнощі для України можемо перемогти. Можемо! Якщо будемо берегти нашу єдність, одне одного і нашу державу. Я дякую всім, хто дбає про Україну та українців! Я дякую всім, хто дбає про нашу єдність – і про єдність світу заради України! Дякую кожному і кожній, хто зараз у бою за незалежність нашої держави!

Світла пам’ять усім, хто віддав своє життя за Україну! Усім, кого ми згадуємо, коли говоримо «Слава Україні!».

Сьогодні я присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському. Солдату. Людині, яку знатимуть всі українці. Людині, яку пам’ятатимуть вічно. За його хоробрість, за його впевненість – в Україні – і за його «Слава Україні!». Герою слава! Героям слава! Україні слава!

Нагадаємо: CБУ остаточно підтвердила особу Героя, розстріляного після слів «Слава Україні!» (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube