У Польщі відкрився технологічний центр з ремонту танків Т-64 для України


12:2308.04.2023

Польський бронетанковий завод «Бумар-Лабенди», розташований у місті Ґлівіце, розпочав роботи з капітального ремонту танків Т-64 в рамках угоди між збройовим концерном Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) і українським державним концерном «Укроборонпром».

Про це в п’ятницю, 7 квітня, повідомила прес-служба компанії PGZ, пише Zaxid.net.

Як йдеться в повідомленні, «Бумар-Лабенди» та «Укроборонпром» спільно створили технологічний центр з ремонту танків Т-64. Нові можливості будуть створені на основі технологічного потенціалу компанії, що базується в Ґлівіце. Угода передбачає, що українські танки Т-64 обслуговуватимуть і відновлюватимуть до повної працездатності.

«Вибір “Бумар-Лабенди” як партнера цієї угоди зумовлений тим, що вона має великий досвід у сфері обслуговування та модернізації танків сімейства Т, зокрема Т-72 і ПТ-91», – наголошується в повідомленні.

У ньому також зазначається, що в довгостроковій перспективі також планується співпраця в обслуговуванні танків Т-72 і ПТ-91, які Польща передала Україні. Також розглядається можливість спільної роботи з обслуговування танків сімейства Leopard 2, які Україні передала міжнародна коаліція.

Як повідомляло Інше ТВ, Підприємство «Укроборонпрому» буде спільно з польським підприємством виробляти снаряди для танків



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube