Підприємство «Укроборонпрому» буде спільно з польським підприємством виробляти снаряди для танків


12:0906.04.2023

Одне з підприємств ГК «Укроборонпром» та Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ S.A) уклали угоду про взаємодію у сфері виробництва танкових снарядів калібру 125 мм.

Як повідомили в пресслужбі ГК «Укроборонпром», е відбулося у рамках візиту Президента України Володимира Зеленського до Республіки Польща, передає Інше ТВ.

«Згідно з угодою, передбачено розгортання нових виробничих ліній, розрахованих на виготовлення великої кількості боєприпасів для 125-мм танкових гармат. Беручи до уваги високі ризики російських ракетних ударів по підприємству Укроборонпрому, розглядаються винятково польські міста для створення нового виробництва. Втім, над появою снарядів працюватимуть обидві сторони: Україна надасть свої технології та висококваліфікованих фахівців з відповідними компетенціями та досвідом.

Це ще один крок до подальшого зміцнення партнерства між Україною та Польщею в оборонній сфері», – підкреслюють в Укроборонпромі.

Нагадаємо, нещодавно Укроборонпром розпочав виробляти 125-мм боєприпаси для танкової гармати спільно з однією з країн Північноатлантичного альянсу. Таким чином, Укроборонпром вироблятиме снаряди для танків одразу з двома країнами-членами НАТО.

Як повідомляло Інше ТВ, “Укроборонпром” за час війни підписав 33 міжнародні договори з компаніями 14 країн – гендиректор



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube