З небезпечних територій України евакуювались понад 93 тисяч людей


15:4907.03.2023

Найбільше всього людей евакуювалось з Донеччини, в два рази менше – з Харківщини, і більш ніж в два рази менше – з Херсонщини.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції ТОТ України, передає Інше ТВ.

Зокрема, за 7 місяців обов’язкової евакуації з Донеччини до безпечних регіонів перемістилися майже 50 тисяч громадян. Серед них – більш як 6 тисяч дітей і понад 2 тисячі маломобільних.

Також продовжується евакуація з деокупованих територій, яка розпочалася восени минулого року. В її межах з Харківщини за пів року виїхали більш ніж 24 тисячі людей. З нещодавно звільнених територій Херсонщини за 4 місяці евакуювалися понад 19 тисяч громадян.

«Запорукою контрольованого переміщення громадян у безпечні регіони України є завчасна підготовка і планомірне проведення усіх заходів. Президент, Уряд, місцева влада, волонтери та міжнародні організації докладають усіх зусиль, щоб наші громадяни були впевнені у своїй безпеці.

Нагадаємо, якщо ви плануєте евакуюватися, то можете звертатись на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33», – кажуть в Мінреінтеграції.

Як повідомляло Інше ТВ, на початку березня 2023 року у Куп’янському районі Харківщини оголошено обов’язкову евакуацію дітей та маломобільних.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube