Справа щодо «замовного» підпалу автівки вознесенського активіста трьома жителями Дніпропетровщини пішла до суду


16:0807.03.2023

Як повідомляло Інше ТВ, 6 листопада 2022 року о 22:56 на пункт зв’язку 12 ДПРЧ сповістили про займання автомобіля Opel Meriva, припаркованого на території приватного домоволодіння по вул. Біляєва м. Вознесенська. Два відділення підрозділу, що прибули до місця, за допомогою подачі піни ліквідували горіння на площі 2 кв. м.

Упродовж доби у ході комплексу оперативно-розшукових заходів, у тому числі за допомогою записів камер відоспостереження міста, оперативники встановили осіб, причетних до скоєння злочину, та затримали їх.

За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури слідчі райуправління поліції завершили досудове розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 2 ст. 194 КК України «Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу» та ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та передали обвинувальний акт до прокуратури, яка скерувала його до суду для вирішення по суті.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що у листопаді 2022 року троє чоловіків, 21-го, 37-ми та 40-ка років, мешканці Дніпропетровської області, на замовлення невстановленої особи підпалили автомобіль марки Opel Meriva, що належить 32-річному мешканцю м. Вознесенськ. Фігурантів затримали на місцевому залізничному вокзалі, коли ті намагались покинути місто. Крім того, у одного із зловмисників правоохоронці виявили та вилучили ручну гранату РГД-5.

Обвинувачені знаходяться під вартою.  Відповідно до санкцій інкримінованих статей чоловікам загрожує до десяти років ув’язнення.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube