Українці подарували Папі Римському браслет з металу «Азовсталі» і пачку солі з «Артемсолі» (ФОТО, ВІДЕО)


16:4325.02.2023

Українці подарували Папі Римському Франциску український прапор, браслет з металу «Азовсталі» і пачку солі з «Артемсолі».

Сталося це вчора, 24 лютого, після показу фільму про війну в Україні в Ватикані.

Про це повідомляє VaticanNews, передає Інше ТВ.

На показі фільму були присутні 240 гостей – потребуючі, біженці та представники української громади Риму, запрошені режисером. Були також і ті, чиї історії представлені у стрічці. Зокрема, поряд зі Святішим Отцем сиділа і Аня Зайцева, дружина полоненого солдата, з 16-місячним сином Святославчиком, який грався Папською тростиною.

«Сьогодні вже рік цієї війни. Скеровуймо погляд до України, молімося за Україну, впустімо в наше серце біль. Ми не повинні соромитися страждати і плакати бо війна – це знищення, війна це завжди крок назад», – сказав Папа, зворушений переглядом.

Після показу фільму Папа поспілкувався з дійовими особами фільму, між якими була мама полоненого захисника «Азовсталі», журналістка та керівниця меткомбінату. Вони подарували Святішому Отцеві символічні подарунки, між якими був прапор, врятований із знищеного села, пачка солі із останньої партії комбінату «Артемсіль» як символ міці та сліз українців, а також браслет, виготовлений із металу з «Азовсталі», одягнувши який Папа запевнив у своїй молитву за український народ та попросив молитися за нього.

Як повідомляло Інше ТВ, Папа Франциск у річницю російського вторгнення запропонував припинення вогню та переговори



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube