Папа Римський націоналізував активи та майно Ватикану


11:0124.02.2023

Франциск фактично націоналізував усі активи та майно, що належать Ватиканським відомствам, оголосивши їх суверенною власністю, що належить Святому Фрону, передає УНН з посиланням на Apnews.

Папа Римський децентралізував активи Ватикану, щоб вони могли належним чином контролюватись, після багатьох років без контролю, які призвели до величезних втрат.

Раніше Френсіс позбавив державного секретаріату Ватикану 635 мільярдів доларів після скандалу, пов’язаного з інвестицією в 350 мільйонів євро у Лондоні. Прокуратура Ватикану звинуватила 10 людей, включаючи кардинала, в розкраданні десятків мільйонів євро, використовуючи Святий престол через Лондонське підприємство.

Новий закон чітко вказує на те, що Святий фрон володіє будь-якими активами, цінними паперами чи майном, що належить до офісу Ватикану або дочірньої компанії.

У законі говориться, що “державну церковну власність” можна використовувати довіреним окремих відділів, але з призначенням” для загальних потреб Церкви” або “для виконання своєї місії”.

Читайте: Папа Франциск у річницю російського вторгнення запропонував припинення вогню та переговори



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube