В Фінляндії 24 лютого муніципалітети піднімуть українські прапори та підсвітять будівлі жовто-блакитними кольорами


20:3322.02.2023

Кілька фінських муніципалітетів у п’ятницю планують підтримати Україну підняттям прапорів та освітленням будівель кольорами українського прапора.

Про це повідомляє Служба новин Yle, передає Інше ТВ.

Експертка Союзу муніципалітетів Ханна Лассіла в інтерв’ю STT у середу вранці повідомила, що муніципалітети вже певний час отримують інформацію про те, як вони планують вшанувати річницю вторгнення Росії в Україну.

Намір висловити підтримку також мають фінські церкви. Лютеранські та православні парафії дзвонитимуть у церковні дзвони по всій країні у п’ятницю. Також церкви організовують численні заходи на згадку про жертв війни.

Зокрема, 24 лютого в Гельсінкі в Успенському кафедральному соборі відбудеться молебень про мир, а опівдні дзвони православних храмів дзвонитимуть в ім’я миру.

Увечері дзвони храмів знову зазвучать на підтримку акцій, які відбудуться на Сенатській площі у Гельсінкі. О 16:00 на сходах Кафедрального собору запалять свічки пам’яті загиблим на війні в Україні. У заході, влаштованому українським посольством у Фінляндії, візьме участь президент Фінляндії Саулі Нійністьо, міністр закордонних справ Пекка Хаавісто та інші високопоставлені політики.

О 18:00 на головній площі країни зазвучать піснеспіви у виконанні Хору Товариства українців у Фінляндії та квартету співаків студентської спілки Ylioppilaskunnan laulajat.

Як повідомляло Інше ТВ, В Фінляндії впевнені, що міжнародне товариство допустилося великої помилки, коли не відреагувало на захоплення росією Криму, і готують 13-й пакет військової допомоги Україні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube