В Фінляндії впевнені, що міжнародне товариство допустилося великої помилки, коли не відреагувало на захоплення росією Криму, і готують 13-й пакет військової допомоги Україні


22:1418.02.2023

Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що міжнародне співтовариство припустилося великої помилки 2014 року, коли росія захопила Крим.

На думку глави фінського уряду, більш жорстка реакція на анексію українського півострова запобігла б війні.

Про це повідомляє Служба новин Yle, передає Інше ТВ.

«Ми повинні зробити висновки, і застосувати їх до нинішньої ситуації. Головний урок у тому, що нам не можна бути наївними. Так, я теж хочу бачити світ прекрасним і безпечним. Світ, у якому не треба витрачати гроші на військові потреби, на обороноздатність країни. Я хочу бачити світ таким, але це не реальний світ», – заявила глава фінського уряду.

Марін, яка виступала на панельній дискусії в рамках Мюнхенської безпекової конференції, також заявила, що тільки Україна має вирішувати, який результат війни вона вважатиме за перемогу.

На 6-му Мюнхенському українському ланчі “Рік потому: боротьба України за свободу. Що далі?”, організованому Фондом Віктора Пінчука та YES на полях Мюнхенської конференції з безпеки, прем’єр-міністр Санна Марін повідомила, що Фінляндія готує 13-й пакет оборонної допомоги Україні, пише «Інтерфакс-Україна».

“Нам потрібно переконатися, що спонукання, яке ми зараз надсилаємо росії, полягає в тому, що ця допомога не закінчується. Поки Україна потребує нашої допомоги, ми допомагатимемо. І дуже скоро Фінляндія ухвалить рішення щодо нашого 13-го пакета озброєнь Україні”. – сказала вона.

Марін уточнила, що публічно його зміст не оголошується, проте завдяки добре налагодженій співпраці враховуються запити української сторони.

Прем’єр Фінляндії також наголосила на важливості невпинно нагадувати про те, що в Україні триває війна, і заявляти про необхідність підтримки України так довго, скільки потрібно. За її словами, у Фінляндії немає проблем із громадською підтримкою такої думки, оскільки люди добре пам’ятають історію своєї країни, однак у багатьох країнах люди розчаровані, зокрема через інфляцію, високі ціни на енергоносії.

Марін також наголосила на важливості спрямування всіх заморожених російських активів – близько $400 млрд – Україні на відновлення, і щоб РФ заплатила дуже велику ціну.

Як повідомляло Інше ТВ, Генсек НАТО на Мюнхенській безпековій конференції: «Підтримка України — це не лише моральне рішення так робити, це наша власна безпека»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube