У Венеціі пересихають канали, гондоли сіли на мул. Що далі (ФОТО, ВІДЕО)


22:0221.02.2023

Канали Венеції починають пересихати через відлив та відсутність дощів. Італія може зіткнутися з новою посухою, оскільки, за даними вчених та екологічних груп, в Альпах випало менше половини звичайної кількості снігу.

Про це повідомляє The Guardian.

Сьогодні у Венеції, де повені зазвичай є основною проблемою, стикаються з надзвичайно низькими припливами, через які гондоли, водні таксі та машини швидкої допомоги не можуть пересуватися деякими з її знаменитих каналів.

У Венеціі пересихають канали, гондоли сіли на мул. Що далі (ФОТО, ВІДЕО) 1
У Венеціі пересихають канали, гондоли сіли на мул. Що далі (ФОТО, ВІДЕО) 5

Так, як заявила екологічна група Legambiente днем раніше, італійські річки та озера страждають від гострої нестачі води, особливо на півночі країни. По, найдовша річка Італії, яка тече від Альп на північному заході до Адріатики, має на 61% менше води, ніж зазвичай у цю пору року, йдеться в заяві.

“Ми знаходимося в ситуації дефіциту води, яка наростала із зими 2020-2021 років”, – говорить експерт з клімату Массіміліано Паски з італійського науково-дослідного інституту CNR.

У Венеціі пересихають канали, гондоли сіли на мул. Що далі (ФОТО, ВІДЕО) 3
У Венеціі пересихають канали, гондоли сіли на мул. Що далі (ФОТО, ВІДЕО) 6

За його словами, потрібно відновити 500 мм у північно-західних районах: потрібно 50 днів дощу.

Крім того, рівень води в озері Гарда на півночі Італії впав до рекордно низького рівня, що дозволило дістатися невеликого острова Сан-Бьяджо на озері відкритим шляхом.
Однак останні прогнози погоди вказують на те, що найближчими днями в Альпах випадуть такі необхідні опади та сніг.

Нагадаємо, у липні минулого року Італія постраждала від найсильнішої за 70 років посухи та оголосила надзвичайний стан у районах, прилеглих до річки По, на частку яких припадає приблизно третина сільськогосподарського виробництва країни.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube