Кляті нацисти. Путіну соромно, що бригаді ЗСУ присвоєна фашистська назва “Едельвейс”. Він забув, що в складі ФСВП та Росгвардії такі ж “квіточки”


21:3321.02.2023

Президент Росії Володимир Путін у своєму посланні назвав “проявом неонацизму” появу в Україні бригади ЗСУ “Едельвейс”, однак російський диктатор забув, що загони під назвою “Едельвейс” існували і у складі ФСВП та Росгвардії.

Про це Путін говорив під час послання до Федеральних зборів 21 лютого, пише російське видання “Агентство”

“Нещодавно одній із бригад ЗСУ, соромно сказати (соромно нам, їм ні), присвоїли найменування “Едельвейс”, як гітлерівській дивізії, що брала участь у депортації євреїв, стратах військовополонених, у каральних операціях проти партизанів Югославії, Італії, Чехословаччини та Греції. Неонацисти не приховують, чиїми спадкоємцями вони себе вважають. Дивно, що на Заході цього ніхто з влади не помічає”.

“Агентство” зазначає, що Путін фактично процитував слова російського пропагандиста Дмитра Кисельова, озвучені ним 19 лютого в програмі “Вести недели”. Тоді російське телебачення звинуватило владу України в тому, що вона нібито “легалізувала” “фашистський “Едельвейс””. 

Водночас видання нагадує, що в Росії ще кілька років тому у внутрішніх військах, які увійшли до Росгвардії, теж існував свій підрозділ “Едельвейс”. Зокрема таку назву у 2010-х роках носив загін спеціального призначення внутрішніх військ, який тепер називається “Авангард”. Цей загін дислокований у Ставропольському краї. На шевроні загону було зображення квітки. За даними “Агентства”, російський “Едельвейс” змінив назву не пізніше 2018 року.

Також повідомляють, що ще один підрозділ “Едельвейс” був створений на Алтаї у 1993 році у ФСВП та існував щонайменше до 2018 року. Це був спецназ служби по Республіці Алтай.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube