білорусь активно бере участь у кібервійні проти України – експерт


22:3121.02.2023

На українські обʼєкти здійснюються кібератаки хакерськими угрупованнями, що повʼязані не лише зі спецслужбами рф, а й з міноборони білорусі. Про це під час свої доповіді на конференції “Шкідливі програми як загроза обʼєктам критичної інфраструктури в умовах кібервійни” повідомив керівник Наукового центру державної наукової установи “Інститут інформації і права” Національної академії правових наук України, доктор технічних наук Дмитро Ланде, передає УНН.

Як повідомляється, результати досліджень вказують, що на Україну здійснюються атаки хакерских угруповань, що повʼязані з ФСБ рф, ГУ ГШ ЗС рф, СЗР рф і проросійські угруповання Xaknet, KillNet, RaHDlt Z-Team та інші.

Цитата

«Ми знаємо навіть прізвища російських офіцерів, які стоять за цими системами, назви їх компаній, усе відомо. Є й просто хакери. Звідки вони беруть гроші, це ще необхідно досліджувати», – повідомив Ланде.

Окрім того, як зазначається, дослідження показали, що проти України ведуться хакерські атаки трьома угрупованнями – UNC1151, GhostWriter, UAC0051 – повʼязані із міністерством оборони білорусі.

«Можна сказати, що зараз іде кібервійна, але вона ніяк не оформлена. І білорусь активно приймає участь у кібервійні проти нашої держави. Тому ми маємо ще одного досить інтелектуального ворога. До прізвищ офіцерів ми ще не дійшли, але це можна визначити», – зазначив Ланде.

Читайте: Тиха окупація. Секретний документ Кремля про захоплення Білорусі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube