Весняна прем’єра невесняного фільму: в квітні на екрани виходить «Бачення метелика» (ВІДЕО)


20:4813.02.2023

6 квітня на великі екрани українських кінотеатрів вийде драма «Бачення метелика».

Про це повідомили у ДержКіно України, передає Інше ТВ.

Головна героїня картини — аеророзвідниця з позивним «Метелик», яка повертається з полону. Її чекають рідні, друзі, побратими та коханий. Але нове життя приносить і нові виклики.

«Бачення метелика» — дебютна повнометражна робота режисера Максима Наконечного. Сценарій фільму він написав спільно з письменницею та режисеркою Іриною Цілик («Земля блакитна, ніби апельсин», «Я і Фелікс»). У головній ролі знялась акторка Рита Бурковська, відома зі стрічки «Парфенон» Мантаса Кведаравічюса. Одну з ключових героїнь картини виконала знана драматургиня Наталка Ворожбит (сценаристка «Кіборгів», сценаристка й режисерка «Поганих доріг»).

Світова прем’єра «Бачення метелика» відбулася на Каннському фестивалі в програмі «Особливий погляд» — другій за важливістю секції. На Одеському міжнародному кінофестивалі, який у 2022 році відбувся у межах Варшавського міжнародного кінофестивалю, картина здобула нагороду як «Найкращий український повнометражний фільм». Українська прем’єра стрічки пройшла на шостому Київському тижні критики.

Продюсерки — Ліза Сміт (режисерка фільму «Школа № 3»), Дар’я Бассель («Будинок зі скалок», «Розділові Наживо»). Міжнародні копродюсери — Аніта Юка, Даґмар Седлачкова, Маріо Адамсон, Серхіо С. Аяла. Країни виробництва: Україна (TABOR), Чехія (MasterFilm), Хорватія (4Film), Швеція (Sisyfos Film Production).

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Міністерства культури та інформаційної політики України, Eurimages, Чеського кінофонду, Хорватського аудіовізуального центру, Шведського кіноінституту, Українського культурного фонду та Українського інституту.

Український дистриб’ютор — кінокомпанія «Артхаус Трафік».

Як повідомляло Інше ТВ, Український фільм “Ля Палісіада” отримав приз на Роттердамському кінофестивалі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube