Український фільм “Ля Палісіада” отримав приз на Роттердамському кінофестивалі


22:3106.02.2023

Повнометражний український фільм режисера Філіпа Сотніченка “Ля Палісіада” отримав приз Fipresci на Роттердамському міжнародному кінофестивалі. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Державного агентства України з питань кіно.

Зазначається, що стрічка була представлена в основному конкурсі фестивалю “Tiger competition”. Вперше з 2008 року в головний конкурс Роттердамського кінофестивалю потрапив український фільм — повнометражний дебют Філіпа Сотниченка “Ля Палісіада” про останню смертну кару в Україні в 1996 році.

Доповнення

“Ля Палісіада” – повнометражний дебют Філіпа Сотниченка в жанрі пострадянського нуару. Історія розгортається в Україні в 1996 році, за кілька місяців до підписання протоколу №6 Європейської конвенції з прав людини, що передбачав відмову від смертної кари, повідомляється на сайті Держкіно.

“У центрі сюжету судовий психіатр, чиє спокійне життя змінюється, коли він має взяти участь у заплутаній історії вбивства міліціонера. Герой починає сумніватися у правильності системи правоохоронних органів, коли бачить усю беззаконність проведення судових експериментів над підозрюваним”, – йдеться на сайті.

Кінострічка була створена кінокомпаніями “ВІАТЕЛ” та “Сучасне Українське Кіно” за підтримки Українського культурного фонду. Фінансову підтримку виробництва фільм отримав від від Держкіно, постпродакшн профінансував Гетерборзький кінофонд зі Швеції.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube