Посольство США закликає свої громадян виїхати з росії. Зокрема, й через те, що їх можуть мобілізувати до росармії


11:2013.02.2023

Посольство США в Москві закликало своїх громадян терміново залишити територію російської федерації.

Зокрема, через непередбачувані наслідки вторгнення російських військ в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву дипломатичного представництва.

“Не в’їжджайте до росії через непередбачувані наслідки вторгнення російської армії в Україну, загрози переслідування та затримання громадян США співробітниками місцевих служб безпеки, обмеження польотів до росії та з росії”, – йдеться в повідомленні.

У посольстві пояснюють, що їм проблематично надати допомогу американцям у росії в тих умовах, за яких дипвідомство змушено працювати на території рф.

“Громадяни США, які проживають або подорожують у росії, повинні негайно виїхати. Виявляйте підвищену обережність через ризик неправомірних затримань”, – йдеться в заяві.

Там нагадали, що у вересні російський уряд мобілізував громадян до Збройних сил на підтримку свого вторгнення в Україну.

“Росія може відмовитися визнати громадянство США з подвійним громадянством, відмовити їм у доступі до консульської допомоги США, піддати їх мобілізації, перешкодити їх виїзду з росії та/або призвати їх”, – попередили в посольстві.

Також зазначено, що наразі варіанти комерційних рейсів у рф надзвичайно обмежені та часто недоступні.

“Якщо ви хочете покинути росію, вам слід якомога швидше зробити це самостійно. Посольство США має серйозні обмеження щодо надання допомоги громадянам США у виїзді з країни, а варіанти транспортування можуть раптово стати ще більш обмеженими”, – додають у повідомленні.

Як повідомляло Інше ТВ, Військові вимагають від путіна нової хвилі мобілізації. Чутки з Кремля



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube