Чверть українців перебуває в групі ризику тяжких психічних розладів через війну, – ВООЗ


22:0510.02.2023

У чверті населення України є ризик розвитку тяжких психічних станів на тлі боротьби країни з російським вторгненням, яке триває вже майже рік.

Про це, як повідомляє Reuters, сказав спеціальний радник Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) Мішель Казачкін.

За його словами, війна в Україні не лише призвела до браку медичних засобів і персоналу, але й створила серйозну загрозу психічному здоров’ю.

Описуючи нещодавнє перебування в Дніпрі, Казачкін сказав, що бачив десятки військовослужбовців, госпіталізованих із «гострою тривогою, депресією та психічними розладами».

«Психічне здоров’я стає основною проблемою охорони здоров’я в Україні. Війна та її наслідки призвели до збільшення вживання дозволених і заборонених психоактивних речовин», – сказав він.

Упродовж останніх тижнів російські війська намагаються наступати, їм допомагають у цьому щойно мобілізовані. Україна очікує, що Росія активізує цей наступ перед річницею вторгнення 24 лютого.

Нагадаємо: ПТСР – це про все наше суспільство. Військовий психолог про алкоголь і енергетики на війні, про Арестовича і Бутусова



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube