З гуртом «Антитіла» вже три роки судиться підприємець з Луцька, якому невідомим чином вдалось запатентувати ноти й тональності. І він знов програв (ДОКУМЕНТ)


18:5708.02.2023

З 2017 року йде судова тяганина між підприємцем з Луцьку Сергієм Лапковським та відомим гуртом «Антитіла».

6 лютого 2023 року Київський апеляційний суд поставив певну крапку в даній справі.

Про це повідомляється на офіційній сторінці гурту в Фейсбук, передає Інше ТВ.

Коротка передмова. У грудні 2017 року підприємець з Луцьку Сергій Лапковський звинуватив музикантів у використанні запатентованої ним ще у 2012 році корисної моделі №74516 «Спосіб налаштування параметрів музичної композиції» і подав до суду. На той момент сума позову була 1 млн.грн.

Музиканти назвали позов абсурдним, наголошували на тому, що йдеться про заборону використання музикантами певних тональностей і темпу у своїх піснях, тому подали позов на Лапковського С.О. і його спільників. «Антитіла» вважають важливим домогтися анулювання «патенту на ноти», аби взагалі виключити подібні справи у майбутньому та примусити виплатити гурту символічну компенсацію розміром в 1 гривню за порушення авторських прав.

Всі суди Лапковський програв, але вирішив скористатися російським вторгненням.

«Поки рвуться снаряди і обриваються українські життя, під шум війни волинські підприємці, так звані “патентні тролі”, намагались вдруге, втретє і вчетверте, протягом цього року, через суд, зірвати мільйони з гурту «Антитіла».

Сергій Лапковський, лучанин, який запатентував, умовно, “ноту Ля” і її фізичні акустичні властивості, в змові з волинськими патентними повіреними, юристами та музичним експертом, композитором Тиможинським В.А., намагався через апеляцію поновити судовий процес, яким хотів стягнути з гурту «Антитіла» мільйони гривень за нібито застосування цього патенту в трьох музичних композиціях гурту, але позавчора, 6 лютого 2023, був відправлений Київським апеляційним судом в слід за руським кораблем, що поставило певну крапку у даній справі.

Сюр всього цього процесу ще й більше здивував у липні 2022 року, коли учасники гурту Антитіла були в одній з найгарячіших точок війни на півночі Харківщини, на околицях села Дементіївка, троль Лапковський в цей момент писав заяви до суду про “Зміну предмету позову”, намагаючись збільшити свій заробіток прив’язуючись до нового курсу долара, що становило 40350 доларів США. А наступними заявами цю суму він вже називав “неотриманим своїм прибутком”, який розписав аж до 2031 року і сумою в 52050 доларів США. Окрім цього, через суд Лапковський намагався вилучити пісні гурту Антитіла зі всіх цифрових платформ і ефірів радіо, заборонити їх живе виконання, використовуючи у своїх заявах термін “контрафактні композиції”. А в одному з пунктів чергової заяви троль Лапковський просив суд вилучити і знищити всі примірники пісень. Прочитайте скріни його заяв, і ухвал суду, ми спеціально все виклали в повному об’ємі.

Переоцінюючи на передовій деякі свої погляди на життя і ставлення до, здається, вкрай необхідних речей, «Антитіла» зі сміхом зачитували побратимам письмові твори волинських хапуг, по яким, мабуть, дуже плаче військкомат.

На минулому тижні, за кілька днів до засідання Київського апеляційного суду, троль Лапковський намагався зупинити наш зустрічний позов про скасування одіозного патенту на корисну модель, який був виданий Укрпатентом в 2013 році, та додатково зазначав, що Антитіла хизуються з його “патентної” діяльності на своїх прес-конференціях та продовжують виконувати пісні під час тривалого трирічного судового процесу. Мабуть таким чином хотів викликати схильність суду до своєї недолугої персони, але не вийшло, і чергові судові збори і витрати безробітний Лапковський, який іноді підліковується у психіатричній лікарні, знову отримає у своїх “керівників”. Прийде час, ми будемо знати кожного, хто стоїть за діями цих патентних шахраїв!

«Антитіла» і сьогодні, не тільки в своїх інтересах, а і в інтересах всієї музичної індустрії докладають максимум зусиль для скасування дії даного патенту, аби українські музиканти могли творити вільно, не озираючись на те, чи не порушили вони запатентовані кимось природні фізичні, акустичні явища. Вони хотіли створити певний судовий прецедент для того, щоб «кошмарити» потім кожного українського виконавця, але не вийде. Не на тих натрапили», – йдеться в дописі на сторінці гурту.

Як повідомляло Інше ТВ, 3 лютого відбулась прем’єра нової пісні гурту «Антитіла» «Фортеця Бахмут».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube