Світ “небезпечно не готовий” до наступної кризи – Червоний Хрест


10:4431.01.2023

Усі країни залишаються “небезпечно непідготовленими” до наступної пандемії, попередив Червоний Хрест, заявивши, що майбутні кризи в галузі охорони здоров’я також можуть зіткнутися з можливими стихійними лихами, пов’язаними з кліматом, інформує УНН посилаючись на AFP.

Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (IFRC) заявили, що, незважаючи на три “жорстокі” роки пандемії Covid-19, надійних систем забезпечення готовності “вкрай не вистачає”.

“Усі країни залишаються небезпечно непідготовленими до майбутніх спалахів”, – заявила МФЧХ, зробивши висновок, що зараз уряди готові не більше, ніж у 2019 році.

У повідомленні йдеться про те, що країни мають бути готові до “безлічі небезпек, а не лише до однієї”, і говориться, що суспільства стали по-справжньому стійкими лише завдяки плануванню різних типів лих, оскільки вони можуть відбуватися одночасно.

МФЧХ послалася на зростання пов’язаних з кліматом лих і хвиль спалахів хвороб у цьому столітті, одним із яких був Covid-19.

МФЧХ випустила два звіти з рекомендаціями щодо пом’якшення майбутніх трагедій у масштабах Covid-19 у третю річницю оголошення Всесвітньою організацією охорони здоров’я вірусу міжнародною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я.

“Пандемія Covid-19 має стати тривожним сигналом для світової спільноти, щоб негайно підготуватися до наступної кризи в галузі охорони здоров’я”, – сказав генеральний секретар МФЧХ Джаган Чапагейн.

“Наступна пандемія може бути не за горами, якщо досвід Covid-19 не прискорить наших кроків до забезпечення готовності, що прискорить?”.

Читайте: Червоний Хрест досі не має доступу до військовополонених та цивільних, яких утримує рф – омбудсмен



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube