Червоний Хрест досі не має доступу до військовополонених та цивільних, яких утримує рф – омбудсмен


23:0017.01.2023

Міжнародний комітет Червоного Хреста досі не має доступу до військовополонених та цивільних заручників, які утримує російська сторона. Про це у своєму Телеграм повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

“Однією з тем для обговорення з Омбудсманом російської федерації тетяною москальковою була тематика Міжнародного Комітету Червоного Хреста, зокрема, недопуску їхніх представників до військовополонених та цивільних заручників, яких утримує російська сторона. Я запропонував зробити онлайн зустріч, де будуть присутні два Омбудсмани та керівники постійних Моніторингових місій МКЧХ, як з росії, так і з України”, – зазначив Лубінець.

За його словами, така зустріч потрібна для обговорення суті проблеми допуску та знаходження шляхів її вирішення, аби представники Моніторингових місій могли отримати доступ і працювати згідно з своїм мандатом.

“На даний момент мою пропозицію прийняли, але чекаю на погодження. Маю надію, що зустріч відбудеться і буде результативною для України”, – додав омбудсмен.

Читайте: Миколаїв відвідала делегація Данського Червоного Хреста (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube