Укроборонпром і KSE збирають ідеї для пришвидшеного розмінування території України


14:1414.12.2022

Укроборонпром у співпраці з Київською школою економіки започатковують програму з пошуку та впровадження інновацій у гуманітарну протимінну діяльність в Україні та запрошують до участі авторів перспективних проєктів. 

Найкращі розробки можуть отримати інвестиції, стати частиною спільних ініціатив з розмінування, зокрема з іноземними компаніями.

Про це повідомили в пресслужбі ГК «Укроборонпром», передає Інше ТВ.

Забруднення земель мінами та снарядами є викликом для бізнесів, передусім у сільському господарстві. Наразі потенційно небезпечними територіями залишаються 174 тис. кв. км, що становить 30% від загальної площі України. Прискорення гуманітарного розмінування дасть змогу зберегти життя людей, відновити звичні масштаби підприємницької діяльності, підтримати економіку України та світову продовольчу безпеку.

Перший етап Програми відбудеться 20-23 грудня 2022 року в Києві.

Програма стартує з інтенсивного чотириденного навчання із глибоким зануренням у тему розмінування, поєднаного з практичною частиною. Досвідчені експерти одного з підприємств Укроборонпрому розповідатимуть про нюанси нормативної бази, загальну класифікацію боєприпасів, наявні технології та засоби знешкодження вибухонебезпечних предметів. Паралельно учасники матимуть можливість випробувати власні розробки та використати нові знання на практиці на спеціалізованому полігоні.

Досвід, отриманий під час навчання, допоможе розробникам вдосконалити свої ідеї перед презентацією на галузевому форумі. Він стане другим етапом Програми. У форумі візьмуть участь представники Укроборонпрому, Київської школи економіки, Міноборони України, ДСНС, провідних іноземних та українських операторів з розмінування, виробників, експертів та інвесторів.

Заключним етапом Програми стане акселерація. Найкращі інновації можуть бути реалізовані як самостійно, так і в кооперації з партнерами, зокрема іноземними. Передбачена менторська підтримка з боку експертів з Концерну, Київської школи економіки, Міністерства оборони України та ДСНС, а також грошові гранти.

Проведення форуму та акселерації заплановано на перше півріччя 2023 року. Партнером Укроборонпрому та Київської школи економіки є Український фонд стартапів.

Щоб стати учасником Програми з пошуку та впровадження інновацій у протимінній діяльності, необхідно зареєструватися за посиланням https://bootcamp.usf.com.ua/

Учасники, яких запросять до першого етапу, мають прибути до Києва на навчання, яке проходитиме 20-23 грудня.

Як повідомляло Інше ТВ, 90-95% військової техніки відновлюється виїзними ремонтними бригадами Укроборонпрому (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube