Перші українські військові вже прибули в Чехію на навчання


06:0605.12.2022

Українські військові вже проходять планові навчання на військовому полігоні Лібава в Оломоуцькому краї.

Про це повідомляє портал iDNES.cz з посиланням на начальника Генштабу Карела Ржегку, передає Інше ТВ.

За даними порталу, міністерство не повідомило точну кількість військовослужбовців або інформацію про те, коли вони прибули до Чехії, з міркувань безпеки.

Як нагадує «Радіо Прага», цього тижня Палата депутатів та Сенат схвалили підготовку до 4000 українських військових у Чехії до кінця 2023 року. За словами директора з комунікацій міністерства оборони Давида Яреша, військові перебувають у Чехії для спільних навчань, схвалених чеським Кабінетом міністрів у листопаді. «Кабінет допоміг підготувати безперервне навчання, яке зараз розпочинається відповідно до мандату, прийнятого парламентом Чеської Республіки», – наголосив він.

Навчання відбуваються відповідно до двосторонньої угоди між урядами Чехії та України. Надалі, згідно з документами, вони мають бути передані під місію допомоги ЄС, яка могла б повернути Чехії частину витрат, що оцінюються у 975 млн. крон. Під час навчання українських військовослужбовців чеська армія також набуде нового досвіду, заявила міністр оборони Яна Чорнохова. Це буде, наприклад, інформація про порядок дій обох протиборчих сторін.

Як повідомляло Інше ТВ, «Слів і оплесків недостатньо. Ми маємо продовжувати надавати засоби для продовження боротьби проти рф» – Боррель про Україну (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube