Через мороз та голод смерть у собак настає через 15 годин, у котів – через 6. Як допомогти бездомним тваринам взимку?


22:3127.11.2022

З настанням холодів життя безпритульних і покинутих під час війни тварин стає особливо важким. Через мороз та голод смерть у собак настає за 15 годин, у котів – за 6, повідомляє зоозахисна організація UAnimals.

“Лише від людей залежить, як чотирилапі переживуть зиму, особливо в умовах енергетичного тероризму Росії”, – кажуть зоорятівники.

Їжа

Найліпше – це годувати тварину теплою їжею: гаряча каша чи легкий суп. Можна навіть купити найдешевший сухий корм і залити його гарячою водою.

Вода

У морози вода дуже швидко застигає в мисках, тому варто наливати теплу. У такому випадку вона не так швидко замерзне і тварина зможе хоч якось зігрітися.

Пускати погрітися

Якщо є така можливість, запускайте чотирилапих погрітися в під’їзди. Потрапляючи в тепло, вони відразу сплять – так їм вдається відновити сили. Також перевіряйте підвальні віконця, щоб вони не були забиті дошками.

Зробити укриття

Зробити невелику будку. Найпростіше – це взяти звичайну коробку. Зовні будку можна обмотати скотчем, а всередину покласти теплі кофти чи інший старий одяг. Рекомендуємо ставити будки на дерев’яний піддон, щоб холод від землі не йшов всередину.

Знайти родину

Найкраще, що ви можете зробити – це подарувати чотирилапому сім’ю, затишок, тепло, і любов. Перетримка та притулок – це теж один із варіантів не дати тваринам замерзнути, поки ви шукаєте їм родину. Проте з війною притулки переповнені покинутими чотирилапими, тож можете допомагати цим закладам інформаційно, щоб їх забирали у сім’ї. Кожен з нас в силах допомогти тваринам пережити морози, головне – не залишатися осторонь.

<



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube