В ГУР прокоментували можливість застосування Росією хімічної зброї


23:0024.11.2022

Попри повідомлення представників США про можливість застосування Росією хімічної зброї, українська розвідка наразі не фіксує массового переміщення військами РФ боєприпасів з отруйними речовинами. Хоча на території нашої держави перебувають ворожі підрозділи радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Про це повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов у коментарі “Укрінформу“.

“Однозначно у них хімічна зброя є, у них підрозділи РХБ захисту на території України, які можуть застосовувати хімічну зброю, є. Але розвідка на даний час не підтверджує те, що росіяни масово перевозять боєприпаси з отруйними речовинами”, – розповів він.

Водночас, Громов не виключив, що агресор може вдатися до точкового застосування хімічної зброї, зокрема дратівливої дії на органи зору чи дихання. Однак бригадний генерал наголосив, що українські захисники мають засоби захисту.

“Вони (росіяни – ред.) намагалися робити такі спроби. У наших військовослужбовців у кожному підрозділі, при кожному військовослужбовці є засоби для захисту органів дихання і засоби захисту шкіри”, – запевнив Громов.

Крім цього, він розповів, що під час атак окупантів на позиції наших бійців у Донецькій області досі іноді спостерігається застосування фосфорних снарядів. Але інтенсивність ударів такими боєприпасами не збільшилася.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube