Призначена ДержКіно т.в.о. гендиректора Довженко-центру пішла з посади


11:1318.11.2022

Юлія Каждан, яка тимчасово виконувала обов’язки генерального директора Довженко-Центру, відмовилась виконувати свої професійні обов’язки.

Про це повідомили в ДержКіно, передає Інше ТВ.

«Каждан пояснює своє рішення буллінгом, якого вона зазнала, приниженням честі та гідності, переходом на особистості, й, зокрема, погрозами, які їй періодично надходять», – зокрема, йдеться в повідомленні.

Держкіно обрало нового тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора Довженко-Центру.

Цю посаду обійняв режисер, куратор, який співпрацював з Довженко-Центром (автор виставкового музейного проєкту «Польоти уві сні та наяву», що досліджував однойменну культову кінострічку Романа Балаяна, й автор однойменної книги, виданої Центром), кінокритик, член міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI, Андрій Алферов.

Як повідомляло Інше ТВ, 2 листопада ДержКіно призначило нового т.в.о. гендиректора Довженко-Центру, відсторонивши попередню керівницю Олену Гончарук.

8 листопада команда Довженко-Центру 8 листопада вперше зустрілася з призначеною Державним агентством з питань  кіно кризовою менеджеркою Юлією Каждан на порозі біля входу до офісу: всередину співробітники її не пустили.

10 листопада в Довженко-Центрі провели обшуки: в СБУ кажуть, що готують підозру одному з колишніх керівників.

15 листопада Держкіно призупинило дію наказу від 05.08.2022 №100 щодо “реорганізації” ДП «Національний центр Олександра Довженка»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube