Скандал навколо Довженко-Центру не вщухає: колектив установи не пустив новопризначену т.в.о. в приміщення


07:0409.11.2022

Як повідомляло Інше ТВ, ДержКіно призначило нового т.в.о. гендиректора Довженко-Центру, відсторонивши попередню керівницю Олену Гончарук.

Команда Довженко-Центру 8 листопада вперше зустрілася з призначеною Державним агентством з питань  кіно кризовою менеджеркою Юлією Каждан на порозі біля входу до офісу: всередину співробітники її не пустили.

Разом з Каждан на зустріч прийшов заступник голови Держкіно Максим Александров, про це стало відомо з трансляції на фейсбук-сторінці Центру, передає «ZMINA». 

У присутності журналістів новопризначена керівниця відповіла на питання колективу. Зокрема, розповіла, що цю роботу їй запропонувала перша заступниця голови Держкіно Юлія Шевчук. Співбесіду з нею провела голова Держкіно Марина Кудерчук.

Каждан уточнила, що є засновницею кінологічного центру, однак не кінологиня, гіпноз дійсно практикує. Все це її хобі, а людям “просто цікаво ставити таке в заголовки”.

Вона пояснила, що її призначили на посаду в Центрі на короткий період: вона має усунути недоліки, виявлені під час перевірки, та налагодити його фінансово-господарську діяльність. Участі в конкурсі на посаду генерального директора Довженко-Центру вона не братиме.

Водночас колектив Довженко-Центру закликав Держкіно і Міністерство культури не знищувати Довженко-Центр і кіноспадщину України.

Як сказала нещодавно відсторонена виконувачка обов’язків керівниці Довженко-Центру Олена Гончарук, вони змогли повернути Україні феномен українського кіно. Але зараз у команди немає розуміння, що буде з їхніми напрацюваннями надалі й чи не відбудеться знищення Центру.

Учасники зустрічі висловили недовіру Держкіно і незгоду з його рішеннями стосовно Довженко-Центру.

Команда центру “чинитиме спротив”, поки не побачить планів діяльності новопризначеної кризової менеджерки, сказала Гончарук.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube