Про Ставку, хліб, дрони, республіканців, демократів і ППО, – Зеленський про чергову добу війни (ВІДЕО)


20:1921.10.2022

Провів сьогодні нове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Основні пункти порядку денного цілком очевидні. Це захист нашого неба від ворожих ракет і дронів, захист обʼєктів інфраструктури, ураження позицій окупантів, просування наших сил і все необхідне для забезпечення армії. Доповідали військові, розвідка, міністри.

На сході та півдні України тривають активні бойові дії. Наші Збройні Сили зберігають ініціативу.

Про це та інше в зверненні президента Зеленського про чергову добу війни.

Цими тижнями стає все більш напруженою ситуація навколо експортної зернової ініціативи. Ворог робить усе, щоб загальмувати наш експорт продовольства. На сьогодні більш ніж 150 суден стоять у черзі, щоб виконати контрактні зобовʼязання щодо постачання нашої агропродукції. Це штучна черга. Вона виникла лише через те, що Росія свідомо затримує проходження кораблів.

Кожен день стояння суден із продовольством у черзі означає зростання соціальної та політичної напруги в країнах, що споживають нашу агропродукцію. Це Єгипет, Туніс, Алжир, Мароко, Ірак, Китай, Ліван, Бангладеш, Індонезія. За час роботи нашої зернової ініціативи через російське гальмування ми недоекспортували близько 3 мільйонів тонн продовольства. А це річний обсяг споживання для 10 мільйонів людей.

Росія робить усе, щоб мінімум сотні тисяч із цих людей стали вимушеними мігрантами, які шукатимуть притулку в тій же Туреччині чи в країнах ЄС, або загинули від голоду. А ми з партнерами маємо зробити все, щоб зернова ініціатива не тільки збереглась, але й працювала на 100 відсотків потужності. Право на їжу і на життя – це фундаментальні права людини на Землі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube